Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πολιτιστικό πρόγραμμα Λυκείου Καρυάς

Τη σχολική χρονιά 2010-11 πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Καρυάς πολιτιστικό πρόγραμμα με τη μορφή λέσχης ανάγνωσης. Υπεύθυνη καθηγήτρια ανέλαβε η κ. Καζατζή Ελένη και συμμετείχαν οι μαθήτριες της β΄λυκείου.Κατά τη διάρκεια της χρονιάς μελέτησαν στην Αγγλική το έργο του Γ.Σαίξπηρ : Romeo and Juliet  και αφού έγινε η ανάγνωση και η επεξεργασία του κειμένου , οι μαθήτριες συμμετείχαν σε δραστηριότητες με σκοπό την ομαδική εργασία και καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πολιτιστικό πρόγραμμα Γυμνασίου Βασιλικής


Τη σχολική χρονιά 2010-11 πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα στο Γυμνάσιο Βασιλικής με θέμα ¨Γυναίκα και διαφήμιση ¨με συντονιστές εκπαιδευτικούς τον κ. Βρέκο Δημήτριο και κ. Ιωακειμίδη Γεώργιο.Ακολουθεί απόσπασμα της εργασίας και φωτογραφίες.

Το θέμα του προγράμματος  «Γυναίκα και Διαφήμιση»  επιλέχθηκε ως κατάλληλο και πλέον ελκυστικό για τα παιδιά του γυμνασίου που συμμετείχαν στην εργασία κυρίως γιατί  ο διαφημιστικός λόγος αποτελεί οικεία προσλαμβάνουσα για τα παιδιά, καθώς στην καθημερινότητά τους δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι «βομβαρδίζονται» από κάθε είδους διαφημίσεις για κάθε είδους προϊόν. Το θέμα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσω της έρευνας τους πόσο σημαντική είναι η γυναικεία παρουσία στη διαφήμιση και να  απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Τι σκέφτονται οι άνδρες για τις γυναίκες; Πώς τις βλέπουν και πώς τις αντιμετωπίζουν; Τι πιστεύουν οι γυναίκες για τους άνδρες και πώς τους συμπεριφέρονται; Ποια είναι η κυρίαρχη αναπαράσταση της γυναίκας που επικρατεί σε κάθε εποχή;
Μέσα λοιπόν από την αναζήτηση πληροφοριών και την αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέξαμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα αποτελεί τον  πρώτο στόχο των διαφημιστικών βελών και  δεν αντιμετωπίζεται στις διαφημίσεις ως άνθρωπος αλλά σαν απλό αντικείμενο με αποκλειστικό σκοπό  την αύξηση των κερδών μιας επιχείρησης. Η σύγχρονη διαφήμιση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής μας δεν προβάλλει πρότυπα προϊόντων αλλά πρότυπα καταναλωτών και επομένως πρότυπα αξιών. Η γυναίκα λοιπόν αποκτά αξία, όταν χρησιμοποιεί κάποια συγκεκριμένη σειρά καλλυντικών, όταν πίνει ένα συγκεκριμένο ποτό και, γενικότερα, όταν ταυτίζεται με το προϊόν που διαφημίζει, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων της επιχείρησης. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να χάνει την προσωπική της αξία μαζί με την εσωτερική της ελευθερία, πράγμα που έχει δυσάρεστες συνέπειες στην προσπάθειά της να χειραφετηθεί και να απελευθερωθεί.

ΤΟΤΕ.......




ΣΗΜΕΡΑ......

                                                          

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2010-11 ,στα σχολεία του νομού μας ολοκλήρωσαν και την τελική τους φάση. Έγινε η αξιολόγηση του έργου και της λειτουργικότητας της ομάδας και τα αποτελέσματα κατατέθηκαν στην υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων κ. Λάζαρη Κων/να ή παρουσιάστηκαν σε σχολικές εκδηλώσεις.Τις επόμενες μέρες θα γίνουν σχετικές αναρτήσεις που θα αφορούν την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια μεγάλη έκπληξη  περίμενε όσους βρίσκονταν απόψε στην αίθουσα της Φιλαρμονικής . Το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας πρόσφερε μια μαγική βραδιά  αποδεικνύοντας ότι η μουσική αγγίζει τις καρδιές όλων των παιδιών ιδίως όταν υμνεί την αγάπη ,τον έρωτα ,τη φιλία και τη συναδέλφωση .Υπέροχες φωνές μας ταξίδεψαν και μας συγκίνησαν. Μπράβο στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν και στάθηκαν πλάι τους.Εξαιρετική ήταν και η  επιλογή των ποιημάτων και των πεζών,αλλά και η αφήγηση των μαθητών που επιλέχθηκαν.
Η διδασκαλία και η διεύθυνση  της χορωδίας και της ορχήστρας έγινε από τον κ. Γαλανόπουλο Σπύρο  , ο οποίος τη φετινή σχολική χρονιά οργάνωσε το ¨Μουσικό εργαστήρι ¨στα πλαίσια  πολιτιστικού προγράμματος .Τη φιλολογική επιμέλεια  ανέλαβε η κ. Τσερέ  Αλεξάνδρα και την εικαστική ο κ.Ζαφειρόπουλος Γιάννης.
Θα ακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό απο την εκδήλωση σε νέα ανάρτηση.